BatteryKing, Dé accu, batterij en lader specialist.

BatteryKing.nl
Dé nummer 1 Accu, Batterij en Lader specialist van Nederland en België

Thuiswinkel Waarborg BatteryKing    header customer service

Zoek op Model of Typenr.Uitgebreid zoeken

BatteryKing Outlet

Af en toe heeft BatteryKing een partij aanbieding. We kopen dan groot in, waardoor we hoge kortingen kunnen geven op de artikelen.


outlet banner

In deze rubriek staan de aanbiedingen die echt maar tijdelijk voor deze lage prijs beschikbaar zijn. OP = OP

Verzending door PostNL

Nederland Slechts € 2,95
Bestelingen boven 20,= GRATIS
Belgie Slechts € 4,95
Bestelingen boven 20,= GRATIS

 

Lithium Ion (li-ion) Accu's 


Wat is het verschil tussen NiCad, NiMH en Lithium-ion batterijen

batterijen in laptops, camcorder en mobiele telefoons zijn meestal gemaakt met behulp van een van de drie accu-oplossingen: Nikkel Cadmium (Ni-Cd), nikkelmetaalhydride (Ni-MH) of Lithium Ion (Li-Ion) accu cel chemie.

Lithium Ion:
Lithium-Ion (Li-Ion) is uitgegroeid tot de nieuwe standaard voor draagbare bron in consumentenapparatuur en laptop-batterijen. Li-Ion accu's leveren dezelfde energie als een NiMH-batterij, maar wegen ongeveer 20% -35% minder. Dit kan een merkbaar verschil in apparaten zoals mobiele telefoons, camcorders of notebook computers zijn omdat de accu een aanzienlijk deel van het totale gewicht uit maakt. Een andere reden dat Li-Ion accu's zo populair zijn geworden is dat ze geen last hebben van het 'geheugen-effect'. Ze zijn ook milieuvriendelijk omdat ze geen giftige stoffen zoals cadmium of kwik bevatten.

De Li-ion accu kan meer lading bevatten dan de NiCd- en de NiMH-batterij. Per kilogram accu kan de grootste hoeveelheid energie opgeslagen worden (140 Wh/kg). In het laboratorium kan bij een testopstelling de Li-ion accu ook veel vaker opgeladen worden. Een duurdere constructie met een polymeer heeft nog betere eigenschappen. Met name de vermogensdichtheid ligt een stuk hoger: 300 W/kg. Dat betekent dat er veel energie in korte tijd geleverd kan worden.

In de praktijk blijkt de Li-ion accu echter kwetsbaar. Bij veel apparaten zit een Li-ion accu vast ingebouwd. Indien de batterij stuk gaat, is het niet altijd rendabel om nog een nieuwe accu te kopen. Vanwege de chemische samenstelling is het mogelijk dat Li-ion accu's bij een defect tot zelfontbranding komen. Daarbij komt zuurstof vrij waardoor er flinke steekvlammen kunnen ontstaan. Maar wanneer de originele lader voor de Li-ion accu gebruikt wordt en de accu wordt gebruikt waar hij voor bedoeld is, is de kans op schade zeer klein. Een ander (minder bekend) nadeel is dat de Li-ion accu zijn capaciteit al begint te verliezen, onmiddellijk nadat hij gefabriceerd is. Bij 25 graden Celsius is dit ongeveer 20 % per jaar en dit loopt op bij hogere temperaturen. Door dit chemisch verval gaat bijvoorbeeld een laptopaccu slechts 3 tot 5 jaar mee.

 
 
 

Betaalmogelijkheden:

Homepage Betaalmogelijkheden BatteryKing

Voor Uw Veiligheid

BatteryKing hecht veel waarde aan uw veiligheid. Onze webservers zijn voorzien van de nieuwste beveiligingstechnieken. Voor de zekerheid laten wij onze webservers dagelijks controleren door McAfee. Alleen dan bent u zeker dat uw gegevens veilig en vertrouwelijk worden behandeld.

Prijzen en BTW

Alle getoonde prijzen zijn inclusief BTW.

Waarom BatteryKing?

BatteryKing.nl is dé specialist op het gebied van accu's en batterijen voor digitale camera's en videocamcorders.

Wij verkopen geen merkloze producten, zoals onze internet collega's doen, maar alléén bekende merken, dat merk je direct in kwaliteit.

Zeg eens zelf, waar krijg je tegenwoordig 3 jaar garantie op een accu?

Geen Verzendkosten

Alweer een BatteryKing pluspunt:

Om het bestellen via internet nog makkelijker en voordeliger te maken, versturen wij bestellingen boven de € 20,- geheel *GRATIS! via PostNL (normaal Nederland 2,95, Belgie 4,95)

Dit geldt voor alle producten, ongeacht de grootte en de hoeveelheden.

BatteryKing.nl verstuurt met:

PostNL Truck BatteryKing v2